Pasta SOMMA winner at World Expo 2015, in the contest by Confartigianato Imprese “Nourishing the future. Energy from tradition” as artisanal product and for his production process that puts people and territory first. The winners were selected by juries composed of experts in quality food (including Slow Food and Alta Qualità). Confartigianato Imprese was created to protect and promote the skills and competence of artisan, craftsmen and small business owners who work and who give work to others in Italy. Today Confartigianato Imprese is the largest European network representing the interest of craftsmen and small businesses and providing them with services.
Il Pastificio SOMMA ha vinto il concorso nazionale promosso da Confartigianato Imprese ‘Nutrire il futuro. Energie dalla tradizione’, per selezionare e segnalare il meglio della contemporanea produzione enogastronomica artigianale italiana. La giuria composta da Slow Food, Alta Qualità, Padiglione Italia EXPO 2015 e Confartigianato Imprese ha valutato positivamente gli aspetti ai quali il Pastificio SOMMA si ispira, che sono il recupero dei luoghi e dei saperi produttivi tradizionali del territorio d’appartenenza, tutto questo espresso dal prodotto che è depositario di un grande valore identitario nazionale: la pasta.